Patho Stone

Naar menu Naar inhoud

natuursteen polijsten

Ontdek hoe je natuursteen kunt polijsten

Natuursteen is een duurzame en stijlvolle materiaalkeuze voor vloeren, werkbladen en andere oppervlakken in huis. Hoewel wij natuursteen op maat leveren met een passende afwerking, kan het door dagelijks gebruik en veroudering vervagen en mat worden.
Gelukkig is natuursteen polijsten een effectieve manier om het oppervlak weer op te frissen en te herstellen.

Schoonmaken of polijsten?

Marmer is een vrij gevoelig materiaal. Om het lang mooi te houden, is een correct onderhoud dan ook een absolute must. Maar hoe voorzichtig je ook bent, toch kan het altijd gebeuren dat je te maken krijgt met vlekken of krassen. Is je natuursteen te erg beschadigd geraakt? Dan volstaat schoonmaken niet meer en biedt enkel polijsten een uitweg. Dat is een intensieve behandeling van je vloer waarbij alle vlekken en krassen weggeschuurd worden. Een marmeren vloer kan zowel ‘nat’ (met gebruik van water) als ‘droog’ gepolijst worden.

Zelf natuursteen polijsten of laten doen?

Natuursteen polijsten is een secuur werk dat in meerdere stappen verloopt. Bij elke stap wordt de glans en de kleur van de natuursteen nét iets meer versterkt. Voor een piekfijn eindresultaat, is het cruciaal dat het polijsten vakkundig wordt uitgevoerd. Heb je al ervaring in natuursteenrenovatie, dan kun je overwegen om je vloer zelf te polijsten. Zo niet, dan laat je dit het best over aan een professional.

Hoe natuursteen polijsten?

Indien uw natuursteen krassen en dergelijke vertoont, zullen onze specialisten eerst het toplaagje afslijpen. Het blootgelegde oppervlak van de natuursteen polijsten we vervolgens stapsgewijs

- We maken de steen steeds gladder door hem herhaaldelijk te behandelen met steeds fijner schuurmateriaal.

-Eens de natuursteen weer zijn gewenste gladheid heeft, leggen we een nieuwe beschermlaag op de natuursteen door hem te impregneren.

 

Zit je met vragen over het onderhoud van natuursteen? Weet je niet goed welke producten het best bij je natuursteen past, of wil je graag meer info over deze behandeling? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Onze mensen staan je graag bij met professioneel advies hierover.