Patho Stone

Naar menu Naar inhoud

Wat is terrazzo?

Terrazzo, granito, granietsteen of marmermozaïek

Verschillende namen voor eenzelfde product. 

Terrazzo is de laatste jaren steeds populairder geworden in de wereld van interieurontwerp en architectuur. Het is een prachtig en duurzaam materiaal dat zich uitstekend leent voor vloeren, aanrechtbladen, wandbekleding en meer. Maar wat is terrazzo eigenlijk en waarom is het zo geliefd? 


Terrazzo bestaat uit een combinatie van verschillende materialen die samen een duurzaam en decoratief oppervlak vormen. De belangrijkste componenten van terrazzo zijn:


- Aggregaten (granulaten):

Deze zijn kleine stukjes van verschillende materialen die de textuur en het uiterlijk van terrazzo bepalen. De meest voorkomende aggregaten zijn marmerkorrels, granietkorrels, glas, kwarts. Deze aggregaten kunnen verschillende kleuren en groottes hebben, waardoor een breed scala aan ontwerpmogelijkheden ontstaat.


- Bindmiddel:

Het bindmiddel is de substantie die de granulaten samenhoudt en ze aan het oppervlak hecht. Wij gebruiken daarvoor cement. Dit zorgt ervoor dat het terrazzo stevig en stabiel is.


- Pigmenten:

Om de gewenste kleur te bereiken, worden pigmenten toegevoegd aan de cement. Hierdoor kan het terrazzo worden aangepast aan specifieke ontwerpeisen en kleurenschema’s.

Het terrazzo-mengsel wordt zorgvuldig samengesteld, waarbij de granulaten en pigmenten worden gemengd met de cement totdat de gewenste consistentie en kleur zijn bereikt.

Vervolgens wordt het mengsel gegoten op het oppervlak en glad gestreken voordat het wordt uitgehard. Na het uitharden wordt het terrazzo oppervlak grondig gepolijst om een glad, glanzend en aantrekkelijk eindresultaat te bereiken. Het eindproduct is een duurzaam en decoratief oppervlak met een opvallende uitstraling.

 

Voor meer inspiratie: Klik hier!

project keuken d. \ kortrijk

Galerij