Patho Stone

Naar menu Naar inhoud

Belgische blauwe hardsteen op maat

Petit granit

Blauwe hardsteen, hardsteen, blauwsteen, arduin, kolenkalksteen of petit granit is een kalksteen met een meer of minder uitgesproken blauwgrijze kleur. De steensoort wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van zeer veel resten van zeelelies, diertjes met een kalkskelet die veelal op de zeebodem leven.


Het productieproces van onze Belgische blauwe steen houden we bij Patho Stone van A-Z in eigen beheer. Je koopt bij ons dus rechtstreeks van de producent, zonder tussenpersonen. De ontginning van de Belgisch blauwsteen gebeurt voornamelijk in Henegouwen. Hierna neemt Patho Stone het over en starten we de productie op in onze atelier.. Op die manier kunnen we tal van afwerkingen aanbieden en steeds topkwaliteit Belgische arduin aan de beste prijzen garanderen.

Wie voor onze Belgische blauwe hardsteen kiest, kiest dus niet alleen voor een mooi esthetische oplossing maar ook voor een duurzaam en authentiek product uit Belgische bodem.

Belgische blauwe hardsteen in uw interieur te integreren

Vloerbedekking

Een populaire optie is om het te gebruiken als vloerbedekking. De steen is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook zeer duurzaam en gemakkelijk te onderhouden.

Badkamer

Het is ook een goede keuze voor in de badkamer, waar het een elegante en rustgevende sfeer creëert.

Keuken

Een andere optie is om Belgische blauwe hardsteen te gebruiken voor werkbladen in de keuken. Het biedt een stevige en duurzame oppervlakte die bestand is tegen krassen en hitte. Het geeft uw keuken ook een luxueuze uitstraling die moeilijk te evenaren is met andere materialen.

Decoratieve elementen

Tot slot kan Belgische blauwe hardsteen ook worden gebruikt voor decoratieve elementen zoals open haarden, trappen en zelfs meubels. Het voegt een vleugje elegantie en tijdloze schoonheid toe aan uw interieur en kan worden gecombineerd met andere materialen zoals hout en staal om een unieke uitstraling te creëren.

Kortom, Belgische blauwe hardsteen is een uitstekende keuze voor het toevoegen van duurzame, elegante en tijdloze elementen aan uw interieur.

Voor inspiratie: Project de brakelhoen

\ contacteer ons!

Galerij