Patho Stone

Naar menu Naar inhoud

carrara marmer

oorsprong van carrara marmer, de marmerhoofdstad van de wereld

Carrara is een natuursteen die gewonnen wordt uit de marmergroeven in de Italiaanse regio Toscane. Het is een populaire steensoort vanwege de prachtige witte kleur en het opvallende aderpatroon dat in de steen te zien is.

kenmerken van carrara marmer

Carrara marmer is een type wit marmer dat wordt gevormd door de metamorfose van kalksteen. Het bevat voornamelijk calciumcarbonaat en heeft een hardheid van 3 op de schaal van Mohs. Het aderpatroon in de steen wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van verschillende mineralen, zoals grafiet, mica en calciet.

De kleur van Carrara marmer varieert van wit tot grijs, afhankelijk van de hoeveelheid en de soorten mineralen die erin voorkomen. Er zijn verschillende variëteiten van Carrara marmer, zoals Bianco Carrara, Gioia Carrara en Statuario Carrara, elk met hun eigen kenmerkende aderpatroon.

toepassingen van carrara marmer

Carrara marmer wordt al sinds de oudheid gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals beeldhouwwerken, monumenten, gebouwen en decoratieve elementen. Beroemde kunstenaars zoals Michelangelo hebben Carrara marmer gebruikt voor hun sculpturen.

 

Carrara marmer is zeer geschikt voor gebruik als vloertegels, muurbekleding, keukenwerkbladen en open haard omlijstingen, alsook accessoires ..

onderhoud van carrara marmer

Voor het onderhoud van uw carrara marmer kunt u terecht op onze blogpagina marmer schoonmaken.

Voor andere blogs en adviezen, neem gerust een kijkje op onze blog-en adviespagina!

 

 

\ contacteer ons!

Galerij