Patho Stone

Naar menu Naar inhoud

Keuken

Waarom kiezen voor kwartsiet in uw keuken?


Kwartsiet in uw keuken is een populaire keuze vanwege zijn duurzaamheid, onderhoudsvriendelijkheid en hygiënische eigenschappen. Het is een van de hardste materialen die er te vinden is.

De steen verkleurt niet, en is ook stootvast dus ideaal voor een gezinskeuken.

Kwartsiet is een metamorf gesteente gevormd uit zandsteen. Dit materiaal valt onder de omvormingsgesteenten. Deze stenen zijn ontstaan door bewegingen in de aardkorst. Door hitte en hoge druk smelten de kwartsmineralen samen tot een zeer compact en hard gesteente. Dit miljoenen jaren durende proces creëert het uitgesproken, elegante karakter van kwartsiet. 

Dit maakt het materiaal zo hard als glas en biedt mogelijkheden voor tal van interieurtoepassingen. De zachte, neutrale of net uitgesproken kleuren voelen zich thuis in ieder interieur. Van landelijk tot modern. De diverse formaten en diktes en een uitgebreide keuze aan mogelijke oppervlakteafwerkingen garanderen een persoonlijke touch.


Het onderhouden van kwartsiet keukenblad


Kwartsiet keukenbladen zijn resistent tegen krassen, vlekken, en schokken en vereisen weinig onderhoud. Ze zijn ook zuurbestendig. Bovendien is het niet-poreus, wat betekent dat er geen vuil en bacteriën kunnen blijven hangen, waardoor het hygiënischer is dan natuursteen keukenbladen.


Wist je dat


Kwartsiet harder is dan graniet


Hardheid wordt bepaald door middel van de harheidsschaal van Mohs. Deze schaal gaat van 1 – 10 , waarbij diamant de grootste hardheid heeft. Elk materiaal met een hogere hardheidsklasse kan krassen maken op een lagere klasse.

Klasse < 5 : Kalksteen (vb. Belgische blauwe hardsteen), Marmer (vb. Carrara C), Travertin

Klasse 6 : Graniet

Klasse 7: Kwartsiet


Kwartsiet is vlekbestendiger dan marmer


Wanneer kwartsiet wordt blootgesteld aan stoffen zoals citroensap of azijn, zou het geen vlekken mogen vertonen, dit in tegenstelling tot marmer. Dus als u een marmeren keukenblad overweegt, maar u zich zorgen maakt over die lelijke plekken, is kwartsiet het beste alternatief.

Kwartsiet is kost-efficiënt


Wanneer u op zoek bent naar het ideale keukenblad materiaal, kijk dan verder dan de initiële kost. De levensduur en onderhoudsvriendelijkheid zijn ook belangrijke factoren die de keuze mee bepalen…

Een kwartsieten keukenblad is ook niet met name duurder dan een marmeren blad, alles hangt af van het type en de zeldzaamheid.

Kwartsieten als high-end afwerking in keuken en interieur zijn populair en upcoming.

Kwartsiet is bestand tegen hitte en UV-stralen


Daar het omgevormd is door hoge temperatuur en druk kan men zonder zorgen een hete pan op het aanrecht zetten. Dit in tegenstelling tot sommige andere materialen.

Kwartsiet is zeer goed bestand tegen UV-stralen, wat fantastisch is als je het gebruikt in een buitenomgeving of in een ruimte met veel direct en natuurlijk licht. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over het vervagen ervan….

Kwartsiet is geen Quartz (composiet)


Quartz en kwartsiet klinken wel vrijwel hetzelfde, maar zijn totaal verschillend…

Quartz (composiet) is een door de mens gemaakt materiaal, bestaande uit gemalen kwarts in combinatie met hars of polymeren.

Kwartsiet daarentegen is een natuurlijk metamorfe gesteente dat wordt ontgonnen zoals graniet.

 

\ contacteer ons!

Galerij

Navigatie: subpagina's