Patho Stone

Naar menu Naar inhoud

Terrazzo keukenblad

Waarom investeren in terrazzo 

Hip

Terrazzo is een hippe en stijlvolle keuze voor vloeren en werkbladen in keukens. Het is een sterk en duurzaam materiaal gemaakt van steengranulaten, vermengd met cement en kleurstoffen. Het resultaat is een uniek patroon van verschillende kleuren en texturen, die kan toegepast worden in elke interieurstijl.


Bovendien is het zeer geschikt voor op maat gemaakte ontwerpen, omdat het op elke gewenste vorm en grootte kan worden gegoten door ons.


Zijn veelzijdigheid en doorgaans speelse uitstraling maken het een populaire keuze voor zowel particuliere als zakelijke interieurs.


Echter kan terrazzo ook heel sereen en onopvallend zijn.

Door de verschillende kleuren en patronen die kunnen worden gecreëerd met de verschillende granulaten, kan terrazzo worden aangepast aan verschillende interieurstijlen en smaken. Een rustige en serene uitstraling kan worden bereikt door te kiezen voor een neutrale kleurenschema en een minimalistisch ontwerp.

 

Trendy

de reden waarom het momenteel zo hip en trendy is, heeft te maken met verschillende factoren:


Retro-stijl: Terrazzo is een designelement uit de jaren '70 en '80 en is de laatste jaren weer in opkomst vanwege de populariteit van de retro-stijl. Het is een geweldige manier om een vintage uitstraling aan een interieur te geven.


Milieubewustzijn: Terrazzo is een duurzaam materiaal, omdat het gemaakt kan worden van restmateriaal van marmer- of granietbewerking. Hierdoor past het perfect in een tijd waarin mensen meer aandacht besteden aan het milieu en duurzame producten.


Veelzijdigheid: Terrazzo is verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, waardoor het geschikt is voor verschillende toepassingen en stijlen. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor vloeren, muren, werkbladen, zelf meubels zoals tafelblad, bad, handwasbakjes etc... Kortom, een oneindigheid aan mogelijkheden


Esthetiek: Terrazzo heeft een unieke uitstraling en textuur die het aantrekkelijk maken voor designliefhebbers. Het kan een subtiele textuur hebben of juist opvallend zijn met verschillende kleuren en patronen.


Handgemaakt: Terrazzo wordt bij ons handgemaakt, wat het een ambachtelijk karakter geeft. Dit wordt steeds meer gewaardeerd in een tijd waarin mensen op zoek zijn naar authentieke producten en een connectie willen voelen met het ambachtelijke proces.