Patho Stone

Naar menu Naar inhoud

uniceramica op maat

Keramiek Uniceramica

Met Uniceramica keramisch plaatmateriaal bieden wij keramiekdesigns voor binnen en buiten, met de naturelle looks van marmer, travertin, graniet, kalksteen of basalt. Dit eigentijdse gamma speelt helemaal in op de woontrends van nu. De aantrekkelijke prijs- kwaliteitsverhouding krijg je erbovenop.

De marmer- en travertindesigns zijn bovendien verkrijgbaar in open boek. Daarbij worden twee gespiegelde designs naast elkaar geplaatst zoadat het ontwerp naadloos overloopt. het zorgt voor een perfect lijnenspel, een luxueuze uitstraling en een heerlijke harmonie.

Proces

Keramiek ontstaat uit een mengeling van porcelein, klei, kleurstoffen en keramische bindmiddelen. De mengeling wordt dan hardgebakken en geperst waardoor een licht maar sterk materiaal ontstaat.

Bij keramiek is het niet mogelijk om na de productie te kiezen voor een bepaalde afwerking. Bij de productie van bijvoorbeeld een keramiek aanrechtblad kiest u vooraf voor een bepaalde kleur én afwerking.

Het is mogelijk om de toplaag van een keramiek werkblad tijdens de productie te voorzien van een egaal reliëf. Zo kan je kiezen voor een matte afwerking met de look van natuursteen.

voordelen

\ Esthetisch voordeel:

Keramiek ziet eruit als natuursteen en oogt stoer en natuurlijk. Bovendien valt het makkelijk met andere materialen te combineren. 

\ Kleurvast:

Een keramiek blad is 100% kleurvast.

\ Hygiënisch:

Doordat de toplaag van een keramisch werklbad homogeen is, is deze heel hygiënisch. Zo kunnen vocht of vuilresten niet zomaar in een keramisch werkblad trekken. 

\ Onderhoudsvriendelijk:

Keramische werkbladen zijn kras-, water- en vlekbestendig waardoor ze langer mooi blijven. Dat komt omdat ze niet poreus zijn. Vocht en voedselresten trekken er dus niet in. Je kan dus gerust uw stuutje smeren op uw werkblad 😉

\ Hittebestendig:

Een ovenschaal uit de oven rechtstreeks op een keramisch aanrechtblad plaatsen? Geen probleem. Een keramiek blad kan temperaturen tot 450°C aan.

 

\ contacteer ons