Patho Stone

Naar menu Naar inhoud

anti-kalk vlekken op natuursteen

In deze blog verdiepen we ons in het verwijderen van kalkaanslag op natuursteen.

Wat is kalkaanslag?

Kalkaanslag wordt veroorzaakt door calciumcarbonaat, oftewel kalk, wat van nature in het water aanwezig is. Als een oppervlak nat wordt, verdampt het water en blijven de mineralen achter. Dit zorgt voor de bekende witte waas die we kalkaanslag noemen. 


Kalkaanslag begint als een witte waas die zich geleidelijk ophoopt, uiteindelijk kan het zelfs zo hard als steen worden. Dit betekent ook: hoe langer u wacht, hoe moeilijker het te verwijderen is.


Kalkaanslag is vervelend om schoon te maken bij alle oppervlakken, maar extra lastig te verwijderen van natuursteen, omdat deze kalkhoudend zijn.

Hoe verwijderen we kalkaanslag van natuursteen?

Het is belangrijk om te weten dat natuursteen gevoelig kan zijn voor zuren, dus test altijd eerst een klein stukje van het oppervlak voordat je een reinigingsmiddel op het hele gebied gebruikt. Daarnaast is regelmatig onderhoud van je natuurstenen oppervlakken, zoals het afdrogen na gebruik en het vermijden van agressieve reinigingsmiddelen, een goede manier om kalkaanslag te voorkomen.


Er bestaat geen specifiek product voor elke natuursteen. Samen kijken we naar het soort natuursteen, en op basis daarvan kijken we welk product het best voor uw natuursteen kan dienen. Wij helpen u graag verder met al uw vragen!


\ contacteer ons

Galerij