Patho Stone

Naar menu Naar inhoud

Natuursteen schoonmaken buiten: een stap-voor-stap handleiding

Natuursteen schoonmaken buiten: een stap-voor-stap handleiding


Natuursteen is een populaire keuze voor buitenoppervlakken, zoals terrassen, opritten en gevels. Wij leveren natuursteen op maat voor buiten om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen en een uitstekende afwerking te waarborgen. Natuursteen biedt een natuurlijke en stijlvolle uitstraling, maar het is belangrijk om te weten hoe u het moet schoonmaken en onderhouden. In deze blog leest u hoe u uw natuursteen terras kunt reinigen.


Stap 1: Verwijder grove vervuiling

Verwijder eerst de grove vervuiling, zoals bladeren, takken en zand, met een bezem of bladblazer. Dit zal helpen om te voorkomen dat de vervuiling dieper in het oppervlak trekt en moeilijker te verwijderen is.


Stap 2: Maak het oppervlak nat

Maak het natuursteenoppervlak nat met een tuinslang of emmer water. Dit zal helpen om te voorkomen dat het schoonmaakmiddel uitdroogt voordat het de kans krijgt om te werken.


Stap 3: Kies een schoonmaakmiddel

Er zijn verschillende soorten schoonmaakmiddelen voor natuursteen beschikbaar, maar het is belangrijk om een product te kiezen dat geschikt is voor het type natuursteen dat u heeft. Sommige veelgebruikte schoonmaakmiddelen zijn:

- Zuurvrije natuursteenshampoo
- Alkalische reiniger
- Waterstofperoxide en azijnoplossing (voor lichte vervuiling)

Stap 4: Breng het schoonmaakmiddel aan

Breng het schoonmaakmiddel aan op het natuursteenoppervlak en laat het enkele minuten inwerken. Gebruik een borstel of schrobber om het oppervlak grondig schoon te maken.


Stap 5: Maak het oppervlak schoon

Spoel het oppervlak grondig schoon met een tuinslang of emmer water. Het is belangrijk om te voorkomen dat resten van het schoonmaakmiddel op het oppervlak achterblijven, omdat dit de kleur en textuur van het natuursteen kan beïnvloeden.


Stap 6: Laat het oppervlak drogen

Laat het oppervlak grondig drogen voordat u het gebruikt of bekijkt. Dit zal helpen om te voorkomen dat er vlekken of strepen op het natuursteen achterblijven.


Een vraag of interesse? Wij helpen jou graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op.