Patho Stone

Naar menu Naar inhoud

Galerij

tips voor onderhoud terrazzo keukenblad

Een Terrazzo keukenblad is niet alleen duurzaam en stijlvol, maar het voegt ook een vleugje elegantie toe aan je keuken. Om de schoonheid van je terrazzo keukenblad te behouden, en ervoor te zorgen dat het jarenlang meegaat, is het belangrijk om goed te onderhouden.

Hier zijn enkele handige onderhoudstips:

Eerste behandeling

Werkbladen in terrazzo dien je preventief te beschermen met impregneer om het oppervlak optimaal te beschermen tegen vervuiling, ook tegen het indringen van oliën en vetten.

Aanbevolen producten zijn anti vlek pearl impregnator

Terrazzo kan zuurbestendig behandeld worden met de coating Acid Protect. Neem hiervoor contact met ons op.

Onderhoud nadien

Dagelijkse reiniging:

Maak dagelijks het aanrechtblad schoon met een zachte doek. Vermijd het gebruik van schurende of scherpe schoonmaakmiddelen, aangezien deze krassen op het oppervlak kunnen veroorzaken.

Voor het verwijderen van vlekken en algemene reiniging, gebruik je een mild, pH-neutraal schoonmaakmiddel vermengd met water. Vermijd agressieve chemische schoonmaakmiddelen, zoals bleekmiddel of ammoniak, omdat deze het terrazzo aanrechtblad kunnen beschadigen. Wij gebruiken hiervoor de Crystal Clean Spray. Dit product reinigt en ontvet, droogt snel en sluiervrij.

Vermijd zure stoffen:

Zuren kunnen het terrazzo blad aantasten. Vermijd het morsen van citroen-, azijn-, of andere zure vloeistoffen op het oppervlak. Als er toch iets zuurs op het blad terecht komt, veeg het dan onmiddellijk af om schade te voorkomen.

Gebruik snijplanken:

Snijd nooit direct op het terrazzo oppervlak. Gebruik altijd een snijplank om krassen te voorkomen.

Periodieke afdichting:

Terrazzo is poreus, dus het is raadzaam om het keukenblad regelmatig na te behandelen.
Gebruik 1x per maand de Triple Effect. Dit 3-in-1 product maakt schoon, verzorgt, én beschermt. Op een uitstekende manier wordt de werkzaamheid van aanwezige impregneringen ondersteund en aangevuld.

1 à 2 keer per jaar raden we een nabehandeling aan. Hier raden we de Antivlek Nano aan.

 Voor meer info contacteer ons!