Patho Stone

Naar menu Naar inhoud

vetvlekken verwijderen uit natuursteen

Effectieve tips en methoden


Natuursteen is een prachtig en duurzaam materiaal dat vaak wordt gebruikt in interieurontwerp, zoals vloeren, aanrechtbladen en badkamertegels. Helaas kan natuursteen vatbaar zijn voor vlekken, waaronder vetvlekken, die het uiterlijk kunnen bederven. Maar maak je geen zorgen! In deze blog ontdek je effectieve tips en methoden om vetvlekken uit natuursteen te verwijderen, zodat je je mooie oppervlakken weer kunt laten stralen.

Directe actie is essentieel

Als je merkt dat er een vetvlek op je natuurstenen oppervlak is gekomen, is het belangrijk om direct actie te ondernemen. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het kan zijn om de vlek volledig te verwijderen. Zorg ervoor dat je zo snel mogelijk begint met het schoonmaken van de vlek.


Absorberen van overtollig vet

Om te beginnen kun je overtollig vet voorzichtig absorberen met een absorberend materiaal zoals keukenpapier, een schone doek of zelfs maïzena. Dep de vlek voorzichtig om te voorkomen dat het vet verder in de steen wordt gewreven.


Mild reinigingsmiddel en warm water

Als de vetvlek nog steeds zichtbaar is, meng dan een mild reinigingsmiddel met warm water. Gebruik een pH-neutraal reinigingsmiddel dat speciaal is ontworpen voor natuursteen om schade aan de steen te voorkomen. Bevochtig een zachte doek in de oplossing en dep de vlek voorzichtig. Vermijd agressief wrijven, omdat dit de steen kan beschadigen.


Natuurlijke reinigingsmiddelen

Als je liever geen chemische reinigingsmiddelen gebruikt, zijn er enkele natuurlijke opties die je kunt proberen. Een mengsel van water en azijn kan bijvoorbeeld helpen bij het oplossen van vetvlekken. Meng gelijke delen water en azijn, bevochtig een doek en dep de vlek voorzichtig. Citroensap kan ook effectief zijn bij het verwijderen van vetvlekken. Let er wel op dat sommige natuursteenoppervlakken gevoelig kunnen zijn voor zuurhoudende stoffen, dus test altijd eerst op een onopvallende plek en zorg dat je zeker bent of uw natuursteen hier tegen kan.


Specifieke behandelingen

Voor hardnekkige vetvlekken kun je een specifieke behandeling proberen.
Hiervoor raden wij de olie en vetverwijderaar aan van Akemi. Indien u meer info wenst, contacteer ons gerust!

Beschermende maatregelen

Om toekomstige vetvlekken te voorkomen, is het belangrijk om een beschermende laag op je natuursteen aan te brengen. Dit kan een speciale sealer zijn die is ontworpen voor natuursteen. Een sealer zorgt ervoor dat de steen minder vatbaar is voor vlekken en gemakkelijker schoon te maken is. Volg altijd de instructies van de fabrikant bij het aanbrengen van een sealer.

Vergeet niet om je natuursteen regelmatig te onderhouden en te beschermen om toekomstige vlekken te voorkomen.


\ contacteer ons