Patho Stone

Naar menu Naar inhoud

Kalksteen op maat

het zachte karakter van kalksteen

Kalksteen verzoent schijnbare imperfecties met een warme uitstraling en een zacht kleurenpalet. Kalksteen is een natuursteensoort en dat betekent dat geologische processen dit materiaal eeuwenlang ‘geboetseerd’ hebben. Dat kan je ook zien, want fossielen van schelpen, dieren, planten of koralen zitten in de steen verweven.


De unieke structuur van dit op en top natuurlijke materiaal wordt gecombineerd met warme tinten van wit, beige en grijs. Dit zachte karakter van kalksteen vormt de basis voor de vlotte integratie in elke woonstijl.

toepassing

Kalksteen wordt al vele jaren toegepast in een veelvoud van binnen- en buitentoepassingen: als vloer-, wand- en gevelbekleding, keukenblad, vensterbank of badkamer interieur. Meestal wordt dit mooie materiaal gekozen omwille van de esthetische eigenschappen, maar net als andere natuursteensoorten heeft ook kalksteen een uitzonderlijke levensduur. Het is dan ook geen toeval dat heel wat oude gebouwen en monumenten opgetrokken zijn uit kalksteen.


Door de jaren heen krijgt kalksteen ook een rustieke glans. Zo gaat het er met de jaren anders en complexer uitzien. Kalksteen is goed bestand tegen hoge temperaturen, maar door de samenstelling is dit materiaal van nature niet zuur-, kras- of vlekbestendig. Door het te impregneren en de juiste onderhoudsproducten te gebruiken, gaat kalksteen niettemin vele tientallen jaren mee.


Soorten afwerkingen die mogelijk zijn:


Sensato

Dankzij deze mechanische behandeling krijgt de kalksteen een zachte, aangename oppervlaktestructuur met een rustieke toets.


Gezaagd

Pure, onbehandelde afwerking zoals na het verzagen van een blok natuursteen. Het zaagtype bepaalt of er parallelle rillen of cirkelvormige slagen zichtbaar zijn


Brossato

Door deze afwerking wordt de natuurruwe vorm van de natuursteen verzacht, en worden de intense kleuren van de steen beklemtoond.


Verzoet

Het oppervlak wordt geschuurd tot een matte, warme glans ontstaat. De korrelgrootte bij het schuren bepaalt het uiteindelijke resultaat.

 

\ contacteer ons!

Galerij

Navigatie: subpagina's