Patho Stone

Naar menu Naar inhoud

Galerij

douchebak natuursteen

Douchebakken in natuursteen, eindeloze mogelijkheden

Een douchebak in natuursteen, er zijn oneindig veel mogelijkheden om je dagelijks momentje dat tikkeltje specialer te maken. Of we nu over een modern of landelijk interieur spreken, voor elk mogelijk interieur hebben we oplossingen.

Je kan kiezen om een massieve douchebak te gebruiken. Door het gebrek aan naden ben je er zeker van dat van waterinsijpeling geen sprake kan zijn! Voordeel hiervan is dat we elke mogelijke vorm, afwerking, dikte, of ontwerp kunnen realiseren.

Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid om bij beperkte opbouwhoogte in enveloppevorm te werken. Op die manier werken we 4 afzonderlijke platen naar elkaar toe naar de waterafloop. Gezien niet alle natuurstenen zo gemakkelijk beschikbaar zijn en grotere diktes in hier het grote voordeel dat het aanbod een stuk groter is.

Douchebakken in natuursteen, ongekende voordelen

Natuursteen is niet poreus, onderhoudsarm, kan helemaal op maat geproduceerd worden en bovendien bestaat er een mogelijkheid anti-slip te voorzien op het oppervlak. Op die manier kunnen we de veiligheid ook waarborgen. 

Naast functionele voordelen blijft natuursteen douchebak ook een product dat je interieur een boost geeft en kunnen we onze natuursteen douchebakken ook inwerken in de vloer waardoor we een inloopdouche kunnen creëren. Ultiem comfort.

Al onze natuursteen douchebakken krijgen daarbij een anti-vlak behandeling waarbij de vlekgevoeligheid quasi volledig verwaarloosbaar is.

Douchebakken in natuursteen, welke keuze maken?

Je kiest in elk geval best voor waterresistente materialen. Witsteen en zandsteen zijn niet ideaal, graniet, harde kalksteen en basalt zijn wel goede opties. Opmerking bij kalkstenen is dat deze behandeld moeten worden voor de ingebruikname én er moet rekening gehouden worden dat bij reiniging geen gebruik gemaakt wordt van ontkalkers want deze tasten de steen onherroepelijk aan. Marmers en andere delicate materialen zijn minder geschikt maar kunnen niettemin, mits goed onderhoud, zeker ook dienen om te gebruiken in je douchebak.

Houd steeds rekening met de oppervlaktebewerking van je natuursteen douchebak om ervoor te zorgen dat er geen onveilige situaties voorvallen. 


Zoals je kan zien zijn er enorm veel mogelijkheden om je douchebak in natuursteen te maken. Wil je eens zien wat wij reeds in ons portefolio hebben? Neem dan hier contact op!