Patho Stone

Naar menu Naar inhoud

open haard natuursteen

Welk type natuursteen voor je open haard?

De klassevolle uitstraling van natuursteen in je open haard is ontegensprekelijk. Als je je open haard bekleed in natuursteen zorg dit instant voor een warme, gezellige sfeer. Welke natuursteen kies je dan best?


Het is een beetje afhankelijk van je gekozen haardmodel, maar de keuze voor een vuurvaste steen kan handig of zelf noodzakelijk zijn. Indien de warmte van je open haard niet rechtstreeks in aanraking komt met de natuursteen dan kan je vrijwel elk materiaal kiezen van de mooie marmertekeningen tot graniet, kalksteen, basalt, …

Indien de warmte wel rechtstreeks in aanraking komt met de natuursteen dan is het belangrijk om rekening te houden dat je je keuze best beperkt tot een graniet, basalt of belgische blauwe hardsteen


Een open haard in natuursteen is altijd mooi

Op voorwaarde dat je hem goed onderhoud, is een open haard in natuursteen altijd mooi, of die nu brandt of niet. Je kan hem dagelijks onderhouden met een vochtige doek met wat natuurlijke zeep of met gespecialiseerde producten van bv. Akemi. Ook periodiek kan je je open haard in natuursteen behandelen om extra goed beschermd te zijn.

Wat is het bijkomende voordeel van een open haard in natuursteen? Dat je je verbeelding volledig de vrije loop kan laten gaan! Of het nu gaat over een rechte tablet of een massief geheel, de mogelijkheden zijn quasi oneindig. 


Voor ieder wat wils in je open haard in natuursteen

Wie droomt er nu niet van een grote open kasteelhaard? Het getuigt dat natuursteen van oudsher een graag gebruikt product was. Door de evolutie in technieken zijn we ondertussen in de mogelijkheid om naast brutere natuursteen ook fijn afgewerkte materialen te gebruiken in bijvoorbeeld moderne interieurs.

\ project House NDL

\ project t. Brugge

\ contacteer ons!

Galerij