Patho Stone

Naar menu Naar inhoud

natuursteen tegels

Natuursteen vloer

Ontegensprekelijke charme van een natuurstenen vloer

Hoewel het ontginningsproces van natuursteen de laatste decennia een enorme evolutie heeft doorgemaakt blijft het een product dat een bijzondere charme tentoon spreidt. 

Zonder grote moeite te doen brengt ieder type natuursteen volgens zijn eigen karakteristieken een gevoel van authenticiteit met zich mee. Of het nu Indische graniet, Franse witsteen of Italiaanse marmer is, ze hebben allen een grote impact op de eindafwerking van je interieur vloer.

Zet je gezelligheid voorop? Dan is een natuurstenen vloer de ideale keuze!

Uitvoeringsmogelijkheden van een natuurstenen vloer

Natuursteen is een heel flexibel product. We kunnen ervoor kiezen om standaard formaten te plaatsen zoals 800x800mm, 600x600mm of 900x600mm. Maar wil je daarentegen niet dat er met smallere passtukken gewerkt wordt, dan bestaat de mogelijkheid ook om de vloeren op voorhand op te meten en om ze dan uit te werken in maatwerk stukken. Stukken op maat zorgen er alvast voor een grotere ruimtelijkheid en geven nog dat laatste stukje extra cachet ten opzichte van een interieur vloer in natuursteen volgens standaard maten.

Naast formaten heb je bij ieder materiaal nog de optie om verschillende soorten oppervlakte bewerkingen toe te voegen. Van het klassieke blinkende polijsten tot een matte verzoete afwerking. Maar gezandstraald, geborsteld of een gedrimde afwerking zorgen nog voor dat kleine extraatje. 

Tot slot zorgt de wijze van plaatsing nog voor een ‘final touch’. Je kan kiezen voor het klassieke recht op recht. Maar als je er een extra dimensie wenst aan toe te voegen kies dan voor een interieur vloer in halfsteens -of wildverband. Voor de echte sfeer uit de oudheid, kies voor een interieur vloer geplaatst in romeins verband. Die zal alvast de grote eyecatcher zijn van de ruimte. 

Een natuurstenen vloer is als een goede wijn

De vergelijking is gemakkelijk gemaakt, maar wat geldt voor een goede wijn geldt zeker en vast ook voor een interieur vloer in natuursteen. Je natuurstenen vloer rijpt met de jaren. Hoe ouder hoe mooier de natuurlijke patine naar boven komt.

De mogelijkheden zijn quasi eindeloos. Kies je voor een interieur vloer in natuursteen, dan kies je voor duurzaamheid en charme.

 

Maak hier een afspraak en wij overlopen graag met u de mogelijke afwerkingen voor uw interieurproject!