Patho Stone

Naar menu Naar inhoud

natuursteen terrastegels

\ Contacteer ons!

Natuursteen terrastegels

Welk type natuursteen voor je terrastegels?
Afhankelijk van de gekozen soort zullen enkele zaken in rekening gebracht moeten worden om een goede uitvoering te garanderen.


Bij het aanleggen van een terras in natuursteen heb je meerdere keuzes. Maar het staat buiten kijf dat natuursteen hiervan de keuze is met de meeste charme. Beton heeft daarnaast bijvoorbeeld een minder kleurvaste ondertoon en keramische oplossingen zorgen voor een soms kille en onnatuurlijke uitstraling.

Welke natuursteen kies je best voor je terras?
Voor het gebruik van natuursteen zijn er enkele zaken waar je rekening dient te houden. Voor iedere locatie, toepassing en gebruik zijn er verschillende vereisten die de doorslag zullen geven om voor een specifiek materiaal te kiezen. Zowel technisch als esthetisch.


Technisch kan je bijvoorbeeld kiezen voor een tegel met een antislip afwerking als die rond een zwembad of een natte zone ligt. Zandstralen of boucharderen zijn dan goede opties. Wil je tegels gebruiken aan de zonnekant van je woning? Dan kies je best voor bleke tinten zoals witsteen. Op die manier zorg je ervoor dat de tegels niet te warm worden door de zon.


Binnen natuursteen heb je verschillende types die elk hun specifieke karakteristieken hebben. Belgische blauwe hardsteen, ons nationaal uithangbord, is een klassieker. Tijdloos en heel duurzaam. Dit materiaal wordt getypeerd door kristallen, subtiele witte belijning en en de aanwezigheid van fossielen. Graniet is ook een hele goede oplossing. Door de hardheid van graniet zorgt die voor een heel slijtvast oppervlak die heel goed bestand is tegen krassen. Leisteen is bijvoorbeeld een materiaal die een heel natuurlijke uitstraling heeft. Doorgaans is dit ook een prijsgunstige optie in vergelijking met de kwaliteit van het materiaal. Basalt is dan de tegenhanger die zich onderscheid in zijn hardheid, strak en uniform qua kleur en structuur. Beperking hier zijn de kleuren die reiken van grijstinten tot zwart. Ten laatste, zijn witsteen en travertin een hele populaire keuze voor terrastegels in natuursteen. Aardse kleuren zijn heel populair in de huidige markt. Mogelijk om af te werken met oneindig veel oppervlaktebewerkingen van ruw zandstralen tot gepolijst. Niet alle materialen binnen deze categorie laten toe gebruikt te worden omdat ze niet bestand zijn tegen vriestemperaturen.

Voordelen van natuursteen


Waarom gebruik je natuursteen als terrastegels? Enerzijds heb je het charme aspect. Natuursteen wordt mooier met de tijd. Net als een goede wijn worden natuursteen terrastegels mooier met de jaren. Bijkomend voordeel hiervan is dat het materiaal met de jaren sterker en minder vlek gevoelig wordt. In tegenstelling tot vele andere materialen verliest natuursteen niet hun cachet doorheen de jaren. Zo komen we bij een 2de voordeel. Natuursteen is heel duurzaam. Een keuze voor het leven zeg maar. Het zorgt voor een meerwaarde. Zowel esthetisch alsook op technisch vlak. Daarnaast is natuursteen een van de minst milieubelastende materialen vandaag beschikbaar op de markt!

Ten laatste heeft natuursteen het voordeel dat die gemakkelijk te onderhouden zijn. Door middel van het jaarlijks onderhoud schittert je terras weer zoals voorheen.

Naast de technische voordelen hebben natuursteen terrastegels ook eindeloze mogelijkheden. Je hebt dus de mogelijkheid je creativiteit de vrije loop te laten! Grootte, omvang, vorm, oppervlaktebewerkingen, uitvoeringsmogelijkheden… Je kan je volledig laten gaan! Daarnaast zullen natuursteen terrastegels altijd uniek blijven. De tegels zijn geen imitatie van een natuursteen, maar de ‘real deal’. Je krijgt dus altijd een uniek stukje steen geleverd als je kiest voor natuursteen terrastegels!

 \ Contacteer ons!