Patho Stone

Naar menu Naar inhoud

Natuursteen trap

Trapbekledingen

Voor een trapbekleding is er steeds een bestaande betonstructuur nodig. Bij dit type trap heb je de meeste mogelijkheden voor zowel materiaalkeuze als afwerking. Voor de bekleding kan je zowel voor terrazzo, als voor marmer, graniet, composiet of keramiek kiezen. De keuzes die daarna in de afwerking gemaakt worden, bepalen voornamelijk de moderne of landelijke stijl.

Zelfdragende trappen in natuursteen

Een zelfdragende open trap wordt ook wel eens een Kenngott-trap genoemd. Door middel van bouten en steunpunten die verankerd worden in de muur, dragen de treden elkaar. Deze bouten zijn te verkrijgen in chroom, inox of matzwart. Het grote voordeel is dat er geen betonstructuur voorzien hoeft te worden en deze natuursteen trap een optimale lichtinval garandeert. Meestal worden deze trappen in een eigen terrazzo kleur op maat voorzien. Op deze manier hebben we de mogelijkheid extra wapening toe te voegen. Zo zijn we technisch in de mogelijkheid quasi elke trap uitvoering uit te werken. Echter kan je je trap ook in echte natuursteen laten uitwerken.

Daarnaast kunnen we die zelfdragende trap ook gesloten maken. In deze uitvoering kiezen we ervoor een trede en tegentrede te plaatsen, maar worden de treden in de muur verankerd. Het grote voordeel is dat ook hier geen betonstructuur voorzien hoeft te worden en deze trap aan de achterzijde ook zichtbaar afgewerkt is. Meestal worden deze trappen in een eigen gieting voorzien, omdat deze gewapend worden. Echter ook hier kan deze trap in natuursteen uitgewerkt worden.

Spiltrappen in natuursteen

Bij een spil- of wenteltrap maakt de trap een draaibeweging rond een centrale koker. Een spiltrap is uitermate ruimtebesparend en hoeft niet verankerd te worden in de muren. Deze trappen worden uitsluitend in eigen terrazzo op maat voorzien, omdat deze gewapend worden.

Natuursteen trappen, voor ieder wat wils

Binnen deze verschillende uitwerkingen kan je ernaast nog voor kiezen uit verschillende uitwerkingen zoals met neus, zonder neus, in verstek of in z-profiel. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om verschillende types anti-slip en plinten toe te voegen.

Zoals je ziet zijn er enorm veel mogelijkheden als het aankomt op trappen in natuursteen. Of we nu betonstructuren gaan bekleden of zelfdragende systemen plaatsen, voor ieder type project en voor iedere techniciteit is er een oplossing voorhanden. 

Ook kan buiten de algemene standaard gekozen worden voor een specifieke uitvoering. Heb je een project en wens je de opportuniteiten te bespreken voor je natuursteen trap? Klik hier!

 

Galerij