Patho Stone

Naar menu Naar inhoud

natuursteen reinigen

Natuursteen reinigen: vijf stappen voor een stralend schoon natuursteenoppervlak!

Natuursteen is een populaire keuze voor vloeren, werkbladen en andere oppervlakken in huis. Wij verwerken natuursteen op maat om aan de specifieke wensen van onze klanten te voldoen en een perfecte afwerking te garanderen. Natuursteen is duurzaam en biedt een natuurlijke uitstraling, maar het vereist regelmatig onderhoud om er goed uit te blijven zien. In deze blog bespreken we hoe je natuursteen op de juiste manier kunt reinigen.

Stap 1: Identificeer het type natuursteen

Voor het schoonmaken van natuursteen is het belangrijk om te weten welk type natuursteen je hebt. Sommige types, zoals marmer, zijn gevoeliger voor krassen en vlekken dan andere, zoals graniet. Raadpleeg onze website voor aanbevelingen voor het reinigen van jouw specifieke type natuursteen, of contacteer ons en wij helpen u graag verder.

Stap 2: Dagelijks onderhoud

Voor dagelijks onderhoud is het voldoende om natuursteen te reinigen met lauwwarm water en milde zeep, zoals groene zeep, of een zacht schoonmaakmiddel. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen (met een te hoge pH-waarde), zoals azijn of chloor, en vermijd schuurmiddelen die krassen kunnen veroorzaken, zoals schuursponsjes en microvezeldoekjes.

Stap 3: Regelmatige reiniging

Voor een diepere reiniging kunt u een natuursteenreiniger gebruiken die specifiek is ontworpen voor uw type natuursteen. Sommige producten zijn specifiek bedoeld voor het verwijderen van vlekken en andere verontreinigingen. Lees altijd de gebruiksaanwijzing aandachtig door voordat u het product gebruikt.

Stap 4: Vlekken verwijderen

Vlekken op natuursteen kunnen ontstaan door vloeistoffen zoals wijn, fruitsappen, olie en vetten. Het is belangrijk om vlekken zo snel mogelijk te behandelen om verdere schade te voorkomen. Raadpleeg onze blog over vlekken op natuursteen voor advies voor het verwijderen van specifieke vlekken op uw natuursteen, zoals vetvlekken of witte vlekken.

Stap 5: Bescherming

Bescherm uw natuursteenoppervlakken door regelmatig een impregneermiddel aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat uw oppervlakken beter beschermd zijn tegen vlekken en verontreinigingen. Raadpleeg onze blog over natuursteen onderhoud voor advies over het beschermen van jouw natuursteen producten.


Het is dus belangrijk om natuursteen regelmatig te reinigen om er voor te zorgen dat het er goed uit blijft zien en zijn natuurlijke schoonheid behoud. Gebruik altijd de juiste producten en volg onze aanbevelingen voor uw specifieke type natuursteen. Op deze manier kunt u jarenlang genieten van uw natuursteen producten. 


Wil je graag meer info of interesse in onze professionele producten? Wij helpen jou graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op.