Patho Stone

Naar menu Naar inhoud

travertin op maat

 Wat is travertin


Travertin is een type kalksteen dat gevormd wordt door de neerslag van calciumcarbonaat uit grondwater of bronwater. Het is een sedimentair gesteente dat vaak een lichtgekleurde en poreuze textuur heeft, met concentrische ringen en aderen die vaak gevuld zijn met mineralen zoals ijzer of andere organische materialen.


Travertin wordt veel gebruikt in de hedendaagse architectuur en interieurontwerp. Het is een prachtige natuursteen die vaak wordt gebruikt in interieurontwerp vanwege zijn elegante uitstraling en duurzaamheid.


Travertin wordt gevonden in verschillende delen van de wereld, waaronder Italië, Turkije, Mexico en de Verenigde Staten. Het wordt vaak geassocieerd met oude Romeinse architectuur, omdat het veel werd gebruikt in de bouw van gebouwen en monumenten in het oude Rome.


Het proces van travertin


Het proces van travertinvorming begint met de neerslag van calciumcarbonaat uit grondwater of bronwater. Als het water verdampt, blijft het calciumcarbonaat achter en vormt het gesteente. De textuur en kleur van travertin kan variëren, afhankelijk van de omstandigheden waarin het gevormd is.


Het is een duurzaam, tijdloos en elegant materiaal dat een warme en natuurlijke uitstraling aan uw huis kan geven. Travertin wordt al eeuwenlang gebruikt in de bouw van huizen en gebouwen, en het blijft een populaire keuze voor moderne interieurontwerpen.


natuursteen van atelier naar jouw thuis

Niet enkel vervaardigen wij jouw product, wij komen dit ook ter plaatse opmeten, monteren, installeren en afwerken zodat je zich hierover geen zorgen hoeft te maken. Wij staan steeds klaar met advies en onderhoudsproducten, zodat jij maximaal kan blijven genieten van jouw natuursteenproject.

 

\ contacteer ons