Patho Stone

Naar menu Naar inhoud

Natuursteen: dé ideale keuze voor jouw interieur of exterieur

Natuursteen is een materiaal dat afkomstig is uit de natuur en bestaat uit mineralen en gesteenten die door geologische processen zijn gevormd. Het biedt niet alleen een prachtige uitstraling, maar is ook duurzaam en eenvoudig te onderhouden. Natuursteen is daarom ook een populaire keuze voor veel mensen voor het interieur of exterieur van hun huis, zoals hun badkamer of keuken. Het wordt vaak toegepast in tegels, keukenbladen, vloeren, en trappen. Er zijn verschillende soorten natuursteen, zoals marmer, blauwe steen, en graniet.

Voordelen van natuursteen:

\Duurzaam: natuursteen is een zeer duurzaam materiaal en is bestand tegen slijtage, vocht en weersinvloeden.
\Uniek uiterlijk: elke steen is uniek en heeft zijn eigen kleur, structuur en patronen, wat een aantrekkelijke en natuurlijke uitstraling geeft.
\Hygiënisch: natuursteen is een glad materiaal en daarom gemakkelijk schoon te maken.
\Milieuvriendelijk: natuursteen is een natuurlijk en hernieuwbare grondstof en heeft geen negatieve impact op het milieu tijdens de productie en het gebruik ervan.
\Waardevermeerdering: natuursteen kan de waarde van een woning verhogen door zijn aantrekkelijke uiterlijk en duurzaamheid.

Soorten natuursteen:

Blauwe steen: een natuursteen soort die wordt gewonnen uit blauwe kalkstenen en wordt gekenmerkt door een diepe blauwe kleur.
Graniet: een natuursteensoort die wordt gekenmerkt door zijn hardheid, duurzaamheid en gevarieerde kleur en textuur.
Keramiek: een materiaal dat wordt gemaakt door het verhitten van klei, kleiachtige grondstoffen en mineralen tot hoge temperaturen.
Marmer: een natuursteensoort die wordt gewonnen uit kalksteen die onder hoge druk en temperatuur wordt gevormd, te herkennen aan zijn schitterende uiterlijk, met variatie in kleuren en patronen.
Travertin: een natuursteensoort die ontstaat door de afzetting van mineralen uit watervoerende lagen. Het wordt gekenmerkt door zijn honingkleur en gevarieerde textuur.
Terrazzo: een type composietmateriaal die wordt gebruikt om vloeren, wanden en andere oppervlakken af te werken. Ook wel granito of marmermozaiek genoemd.

Dit is slechts een kleine greep uit de vele verschillende soorten natuursteen uit het assortiment van Patho Stone.
Ontdek alles over de verschillende mogelijkheden op onze natuursteen op maat pagina.

Natuursteen tegels

Natuursteen tegels zijn een populaire keuze voor vloeren en wandbekleding. Ze zijn beschikbaar in verschillende steensoorten, zoals marmer, graniet en leisteen, en bieden unieke kenmerken en textuur. Ze zijn slijtvast, sterk en bestand tegen extreme temperaturen.

Natuursteen voor uw keuken

Natuursteen is een populaire keuze voor keukenwerkbladen. Een natuursteen keukenblad biedt niet alleen een stijlvolle uitstraling, maar is ook praktisch en hygiënisch. Marmer en graniet zijn populaire keuzes voor keukenwerkbladen vanwege hun sterkte en duurzaamheid.

Natuursteen voor uw vloeren

Een natuursteen vloer biedt een elegante en tijdloze uitstraling aan uw woning. Het is sterk en duurzaam en beschikbaar in verschillende kleuren en texturen. Graniet en marmer zijn populaire keuzes voor vloeren vanwege hun sterkte en duurzaamheid.

Natuursteen trappen

Een natuursteen trap is een opvallende en duurzame keuze voor uw interieur. Ze worden vaak gemaakt van marmer of graniet, vanwege hun unieke uitstraling en textuur. Natuursteen trappen zijn sterk, slijtvast en bestand tegen extreme temperaturen. Ze zijn ook beschikbaar in verschillende kleuren, formaten en afwerkingen voor aanpassing aan uw stijl en smaak.


Inspiratie nodig? Laat je verleiden door onze unieke projecten of neem contact met ons op. Samen gaan we op zoek naar het perfecte materiaal voor uw interieur of exterieur.