Patho Stone

Naar menu Naar inhoud

Marmer op maat

wat is marmer?


Marmer, een product recht uit de natuur. Met zorg ontgonnen uit carrières zoals Carrara in Italïe. In opvallende kleuren of juist rustgevend wit, sterk dooraderd of subtiele print, elk plaat heeft zijn eigen unieke karakteristieken die tot elke verbeelding spreken. 


de voordelen van marmer


Anders dan sommige trends die komen en gaan, heeft marmer een tijdloze aantrekkingskracht. Het is een natuurlijk gesteente, wat betekent dat het duurzaam is en minder milieubelastend is dan synthetische materialen. Het geeft een gevoel van verbondenheid met de natuur aan je interieur.

Nog een voordeel is dat marmer een duurzaam materiaal is dat goed bestand is tegen slijtage en scheuren.


verschillende toepassingen van marmer


Marmer verheft diverse ruimtes met zijn unieke charme en luxe uitstraling. Van de majestueuze marmeren schouw in de woonkamer tot de verfijnde marmeren vloer die een aura van weelde verspreidt, elk toepassingsgebied draagt bij aan de algehele esthetiek van een ruimte.


In de badkamer brengt marmer een gevoel van spa-achtige weelde met zich mee, waar de aderpatronen op vloeren en wanden een oase van rust creëren. In de keuken voegen marmeren keukenwerkbladen,en marmeren spatwanden niet alleen stijl toe, maar bieden ze ook duurzaamheid en hittebestendigheid voor culinaire creaties en stralen ze klasse uit.


Een marmeren trap maakt een indrukwekkend entree-effect, terwijl een marmeren achterwand in de keuken de ruimte transformeert tot een artistiek en tijdloos geheel. Kookeilanden en bars vinden hun perfecte balans tussen glamour en functionaliteit wanneer ze worden uitgevoerd in marmer.


Kortom, marmer is niet slechts een bouwmateriaal; het is een kunstvorm die schoonheid en functionaliteit harmonieus verbindt, waardoor elke ruimte een tijdloos en verfijnd karakter krijgt.


soorten marmer


In de wereld van marmeren pracht, onthullen Carrara, Calacatta, Emperador, Bianco Carrara, Fior di Bosco, Silver River en Statuario elk hun unieke verhaal door de aderen van hun gesteente. Het tijdloze wit van Carrara marmer, doordrenkt met grijze patronen, wekt een gevoel van verfijning op, terwijl Calacatta, met zijn kenmerkende gouden aders, een aura van luxe verspreidt. Emperador marmer, met warme bruine tinten, voegt een vleugje rustieke elegantie toe, terwijl Bianco Carrara, in zijn zuivere witheid, een symbool van eenvoudige pracht wordt.


Fior di Bosco marmer, met zijn subtiele grijze en beige aders, creëert een harmonieus contrast, terwijl Silver River marmer, met zijn zilvergrijze tinten, een eigentijdse uitstraling belichaamt. Tot slot, Statuario marmer, met zijn opvallend helder witte kleur en grijze adering, spreekt van tijdloze grandeur en artistieke verfijning. Elke variëteit van marmer vertelt zijn eigen verhaal, en bij elkaar vormen ze een rijk palet van natuurlijke pracht en tijdloze elegantie.


marmer kleuren


Marmer, een veelzijdig natuursteen, onthult een rijk kleurenpalet dat de zintuigen prikkelt. Het diepe, mysterieuze zwart marmer straalt een tijdloze elegantie uit, perfect voor een gedurfde en dramatische esthetiek. Tegenover het zwarte marmer staat het zuivere, verfijnde witte marmer, een symbool van puurheid en helderheid, waardoor ruimtes een gevoel van frisheid en lichtheid krijgen.


Groene marmer, met zijn subtiele adering van smaragdgroene tinten, brengt een vleugje natuurlijke sereniteit in elke omgeving. Het warme beige marmer, met zijn zachte aardetinten, creëert een uitnodigende sfeer en voegt een vleugje warmte toe aan het decor. Voor een romantische en elegante toets is er roze marmer, met zachte aderen die een gevoel van verfijnde romantiek oproepen.


Marmer, in al zijn kleuren, is niet slechts een bouwmateriaal; het is een artistiek statement dat karakter en pracht aan elke ruimte toevoegt. Van tijdloos zwart tot zuiver wit, en van natuurlijk groen tot warm beige en delicaat roze, marmer blijft een bron van inspiratie voor tijdloos design.


marmer kopen op maat


Bij ons kan u terecht voor marmer op maat. We werken nauw samen met u om de exacte afmetingen en gewenste eigenschappen te bepalen. Ons team van ambachtsmannen komt er plaatse om nauwkeurige metingen te doen, zodat het marmer perfect in uw ruimte past. Na het zorgvuldig snijden en afwerken wordt het marmer met de meeste precisie geplaatst, waarbij de aandacht voor detail en vakmanschap zorgt voor een verbluffend resultaat.


onderhoud van marmer


Het belangrijkste aandachtspunt bij het reinigen van marmer is het vermijden van agressieve chemicaliën en zuren. Marmer is gevoelig voor zure stoffen, zoals azijn en citroensap, evenals schurende reinigingsmiddelen, omdat deze het oppervlak kunnen beschadigen en verkleuren.


Er zijn producten voor het dagelijks onderhoud van marmer, alsook producten voor maandelijks te onderhouden, en producten voor specifieke vlekken. Meer info over onderhoud van marmer en welke producten te gebruiken vind je in onze blog marmer schoonmaken. Wil je meer info over specifieke vlekken verwijderen uit marmer, bezoek dan onze blog marmer vlekken verwijderen.

Inspiratie nodig? Ontdek onze marmer projecten!

\ house mdl \ keuken df. \ zele \ keuken beukenhof - vichte

 

Neem zeker ook eens een kijkje op onderstaande pagina's

Carrara

Groene marmer

Calacatta

Emperador

Statuario

\ contacteer ons!

Galerij