Patho Stone

Naar menu Naar inhoud

Natuursteen keukenblad

Natuursteen voor jouw keukenwerkblad of spoelbak 

Een natuursteen keukenblad of werkblad, spoelbak of gootsteen, tafel en spatwand geven jouw keuken een luxueuze en authentieke uitstraling. Deze maken hiervan een unieke eyecatcher. Je hoeft niet te vrezen voor gebruikscomfort, wij zorgen ervoor dat deze kras-vlek en zuurbestendig zijn. 

Welke natuursteen past het best bij een keuken? 

Zowel marmer, graniet, Belgische blauwe hardsteen, kwartsiet als terrazzo zijn geschikt voor een stenen keuken. 


Een marmer keukenblad zorgt voor een gewaagde toets wat jouw keuken de verdiende aandacht laat trekken. Dit materiaal is iets delicater in gebruik, maar dankzij de juiste afwerking blijft deze even comfortabel. 


Ga je graag voor een veilige keuze? Kies dan voor graniet. Dit is het meest krasbestendige en makkelijkste materiaal in onderhoud. Door zijn tijdloze uitzicht is het geschikt voor zowel landelijke als moderne keukens. 


Zoek je een combinatie van de duurzaamheid van graniet, maar mag deze iets meer opvallen zoals marmer? Kies dan voor kwartsiet. 


Een kwartsiet keukenwerkblad is niet te verwarren met composiet, wat een samensmelting is tussen kuntstof en natuursteen. Deze heeft minder de look van natuursteen, maar is wel de meest hygiënische soort en is ook kras- en hittebestendig. 


In ons atelier gieten wij ook onze eigen terrazzokeukenbladen, granito of marmermozaïek. Deze mengeling van marmergranulaten en cement zorgt voor een bijzonder slijtvast materiaal. Elke kleur naar wens is mogelijk. Geef jouw keuken dan ook een speelse toets met terrazzo. 

De afwerkingsmogelijkheden voor jouw natuursteen keuken

Er zijn een heel aantal afwerkingsmogelijkheden waarvan polijsten, borstelen en verzoeten, zandstralen de 4 meest gebruikte zijn.De beste bescherming is steeds polijsten, wat het materiaal glad en glanzend maakt. De andere mogelijke afwerkingen geven steeds een unieke feel aan uw natuursteen en ook aan uw natuursteenproject.

Het onderhouden van jouw natuursteen keuken

Om de vlekgevoeligheid van uw natuursteen te minimaliseren zorgen wij voor een volledige behandeling voor plaatsing. Wij zorgen er ook voor dat wij na plaatsing een volledige onderhoudsset bijleveren met de nodige uitleg en documentatie. Nadien kan je steeds bij ons terecht om nieuwe producten te bestellen of voor verdere informatie.

 

\ contacteer ons